Rube van Tienen

Startup opzetten in één weekend
5 december 2016
Onze jongste spreker in de spotlight
9 december 2016
Show all

Rube van Tienen

Van Sinterklaas kreeg hij eens een goocheldoos…

We kennen ze allemaal: mensen die een verhaal vertellen, maar bij wie je na de eerste paar zinnen al niet meer je aandacht erbij kan houden. Denk aan je leraren, trainers of dat ene huisgenootje. Hoe leuk of bijzonder hun verhaal misschien ook is, het komt niet over. Terwijl je luistert verdwaal je in je eigen gedachten, en bedenk je je ineens weer dat je nog boodschappen moet doen of dat mailtje toch echt moet gaan sturen. De verteller weet niet tot je door te dringen en daardoor ben je voordat het verhaal is afgelopen alweer vergeten waar het überhaupt over ging.

Eigenlijk is het onnodig en heel zonde dat deze verhalen verloren gaan vindt Rube van Tienen, 22 jaar jong. Rube is de eerste spreker die ik ontmoette en hij vertelde mij over zijn werk als presentatiecoach. Er zijn zoveel bijzondere verhalen en wijsheden, en ieder van ons heeft wel iets te vertellen. Maar dan moeten deze verhalen wel eerst de kans krijgen gehoord te worden. Rube wil met zijn trainingsbureau mensen hiervoor de handvatten aanreiken.

Spreken voor publiek is namelijk iets wat iedereen kan leren vindt Rube, en hij is hier zelf misschien nog wel het mooiste voorbeeld van. Want Rube was niet altijd al presentatie professional, vroeger was hij juist het stilste jongetje van de klas. Het stille jongetje dat alleen op het schoolplein zat, en uit verlegenheid nooit zijn mond opentrok. Wat een verandering heeft hij doorgemaakt, ik vond het echt heel inspirerend om dit verhaal van Rube te horen! Voor mij is Rube echt een voorbeeld van Creating Opportunities¸ als je iets in je leven wilt bereiken kan je hier zelf aan werken.

Rube heeft me al een beetje verteld waar zijn TED-talk over zal gaan. Zijn ontwikkeling tot waar hij nu staat doorliep hij niet zomaar, maar aan de hand van een wel heel bijzondere hobby. Van Sinterklaas kreeg hij eens een goocheldoos en dit cadeau veranderde zijn leven. Nadat hij later twee keer Nederlands kampioen goochelen was geworden besloot hij zijn podiumkunsten met anderen te delen en zo ontstond zijn bedrijf. Ben je benieuwd geworden naar deze bijzondere spreker, en wil je misschien wel wat presentatietips ontvangen? Kom dan naar Rube’s talk op zaterdag  28 januari 2017 in de Polarzaal van Jaarbeurs Utrecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.