Onze jongste spreker in de spotlight

Rube van Tienen
5 december 2016
Talent Stage
21 december 2016
Show all

Dan ben je 17 jaar oud, en heb je al een boek uitgegeven. Dit kunnen niet veel mensen zeggen maar onze jongste spreker op de TEDxYouth@Utrecht Talent Stage van 12 december, Marlisa Meijerink wel. Haar (Engelstalige) boek “I bought you. You are mine” kwam in januari 2016 uit en is in heel Nederland te koop. En het is niet zomaar een boek, maar een boek over mensenhandel met een duidelijke boodschap van Marlisa naar het publiek toe: “Ik hoop dat ik mensen kan laten nadenken over de vragen; kan een mens veranderen en tot hoever moet je iemand nog vertrouwen en waar trek jij de lijn?”.

Ik heb het boek nog niet gelezen, maar wel even opgezocht waar het over gaat. Het is een interessant verhaal over een 18-jarige jongen die zoals iedereen van die leeftijd allerlei ambities en dromen voor zijn toekomst heeft. Deze worden echter ruw verstoord als hij op een dag gekidnapt wordt, en als soort slaaf zijn ontvoerder moet dienen. Hij probeert uit deze beklemmende situatie te ontsnappen maar raakt daarbij steeds meer verwikkeld in het verleden van zijn ontvoerder. Serieus onderwerp wel, en ongelooflijk spannend!

Marlisa is ondertussen zelf gewoon nog een scholier, een meisje van 17 dat volop met haar toekomst bezig is. Ik vroeg haar of ze zelf ook van lezen houdt, maar helaas heeft ze daar door huiswerk en school weinig tijd voor. Schrijven is iets dat Marlisa leuk vindt en sinds ze kan schrijven verzint ze al verhaaltjes. Eerst korte verhaaltjes van een paar zinnen, maar later ook steeds langere en ingewikkeldere verhalen. Ze schrijft elke week en is uiteindelijk maar ongeveer een halfjaar met haar boek bezig geweest. Bijzonder moment was voor haar toen ze van haar uitgever hoorde dat haar boek meteen uitgegeven zou worden. Het succes van haar eerste boek smaakt naar meer en ze is ondertussen al weer bezig met het volgende boek. Waarover? Dat is nog geheim natuurlijk. We zijn benieuwd!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.